2009. október 24., szombat

REPTÉRI TISZTOGATÓ HADMŰVELET

Gáborék, néhány napja írt leveléből idézek:„ Pocok, vakond: erős túrások a katonai telep kőfal mentén lévő úton, szennyeződések a pályán: egyre több kutya és lótrágya díszíti az utat, javasoljuk, hogy egyik edzés alkalmával egy kört szenteljünk annak, hogy a pályánkat kicsit rendbe hozzuk. Aki tud, az hozhatna egy lapátot, esetleg valamilyen zacskókat a szemétnek....

Ma megtörtént.

Végigsétáltam a pályát és 180 cm magasságból kémleltem az utat és környékét. Szedtem a szemetet, takarítottam az állati ürülékeket, az üregi nyuszik által kapart gödröket feltöltöttem.

Találkoztam Kontra Tibivel aki RYN cipőben gyalogolt. Tudjátok , Ő a Kinizsi 100 (25, 40) szakértünk és vezetőnk. Ő nem tud most kapcsolódni hozzánk, de nélkülünk is, a mi motivációnk nélkül is, betyár becsülettel rendszeresen rója a köröket.

Gyönyörű vörös eget, harangszót, és a 75 éves fabotos házaspártól néhány jó szót kaptam ajándékba.

Most már nyugodtabban alszom, hogy nem kell a pálya állapota miatt szégyenkeznem előttetek.

Mentségem csak az, hogy egyre több időt töltök a tanítással, mint a saját köreimmel. Lassan már nincs időm edzeni. Úgy tűnik, hogy a késő esték maradnak, de akkor pedig a számítógépen kell dolgoznom. Telik, múlik az élet, s szépen. Fotókon láthatjátok a szemétszedést

„ … FONTOS: Kérjük szépen, hogy akinek van esetleg felesleges, használható, működő kályhája, vagy tud olyan embert, helyet, ahonnan lehetne ilyet szerezni, kérem szóljon nekünk.

A "bozótos" hajléktalant már sikerült kisegíteni samottal és vízüveggel, örömmel láttuk, hogy ma már pöfékelt a kályhája. (kis javítás kellett csak neki)
A másik "téglákkal rakott épületszerűségben" lakó emberünknek sajnos nincs kályhája, (illetve van 5 db rossz), így rajta is szeretnénk segíteni valahogy. Mi kocsival szívesen elhozzuk ha valaki tud ilyet. Gondoljunk rájuk, hiszen elég gyakran járunk ott előttük, és ugye jön a tél hamarosan. Ha bármiben tudtok segíteni …”

Köszönöm a jelzést, figyelmességet Gábor.

Szerdán megtörtént, amit kértél.

Siko Andrásnak, - Ő a radar állomás új lakója, karácsonyig hárman laktak ott – Bisztrai Dani két utánfutónyi fát szállított Szentmihályról. Elvitte András urat a méh telepre és így pénze is lett.

A lengyel nevű másik hajléktalannak nem kellett fa, mert ígéretet kapott sok gyökérre.

Várom, várjuk Tácsik Bálint fotóit Herencsényből. Ma Attilával és lovaskocsival útvonal bejáráson, tervezésen, fotózáson voltak. Ismét, egy-két autónyi társunknak el kellene utazni hozzájuk, s bejárni néhány utat, s tanácsot adni Bálintéknak.

Szabó Tomi időpont javaslata is aktuális a KNSE megalapítására.

Holnap, vasárnap 15 órakor, lehetőség van Találkozásra.

Szeretettel

Gyuri

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése